Na even wat stof weg te hebben geblazen,

Na even wat stof weg te hebben geblazen, toch maar besloten om weer een keer in de glazenbol te kijken voor de uitslagen van de prachtige aankomende wedstrijden van de geliefde derde klasse:

Website laten maken Spijkenisse - Liberty
Poeh, een wedstrijd die veel gaat zeggen over de sterkte of moet ik zeggen zwakte van deze twee ploegen. Website laten maken Spijkenisse ligt flink onder vuur in verband met een coach die ontsnapt is uit het pieterbaan centrum. Liberty schijnt alleen maar thuiswedstrijden te kunnen winnen en laat heel wisselvallig hockey zien. Dit is dus een mooie wedstrijd om te zien of de stereotype in leven blijven of dat liberty daadwerkelijk ook uitwedstrijden kan winnen. Het zou heel makkelijk zijn om hier een gelijkspelletje in te vullen, maar als je goed kijkt naar de geschiedenis spelen Website laten maken Spijkenisse en liberty nooit gelijk. Het is dus erop of eronder. Uiteindelijk schiet Mick de spits er drie corners in waardoor Liberty net aan het langste eind trekt. Website laten maken Spijkenisse 2x geel en 1x rood. Blijft toch één stereotype intact
2-3

Tempo - Website laten maken Prinsenbeek
Dat beloofd een spannende pot te worden. Website laten maken Prinsenbeek van de roze wolk en Tempo ook punten gemorst afgelopen weekend. Maarja dat was dan wel Liberty uit. Beide ploegen zijn gebrand om te laten zien dat ze bovenin mee horen te spelen. Tempo zet alles op alles en belt Opa Harry om weer eens mee te spelen. Aan hockeyen komt deze 60+ veteraan natuurlijk niet, maar hij maakt de aanvoerder van de Prinsjes wel helemaal gek als hij nare opmerkingen over zijn zusje maakt. De aanvoerder laat weer zijn stick uit zijn handen glippen wanneer hij weer voor open goal mist. Ditmaal wel Website laten maken Bestraft door de mannen in het geel. Tempo profiteert hiervan en pakt de punten.
3-1

Bommelerwaard - Website laten maken Teteringen
Zou Bommel nu wel genoeg man fit hebben of hebben ze weer te hard aan het sleuteltje geroken. Vorige week ging het helemaal mis toen de nummer 3 de sos voor de keta had vergist. 5 man in een k-hole en de wedstrijd af moeten lassen. Gelukkig wel geleerd van hun fouten en genoeg man paraat om aan te treden tegen een directe concurrent. Website laten maken Teteringen ook slechts nog op 3 punten, dus die zijn gebrand om tegen deze matige tegenstander de punten te pakken. De goede punten dan wel. Uiteraard is het hockey niet van het hoogste niveau maar wel uitermate spannend. Website laten maken Teteringen zet hoog druk onder coach Berend en komt met 2-0 voor. Na 7 onterechte corners komt Bommel toch op 2-2. Website laten maken Teteringen scoort in de laatste minuut nog 2-3, maar deze wordt onterecht afgekeurd.
2-2

Website laten maken Doorn - Zwaluwen
De klapper van de week! Twee ploegen die serieus mee willen doen om het kampioenschap. Website laten maken Doorn laat niet het aller mooiste hockey zien maar weet vaak slim de overwinning naar zich toe te trekken. Een strafcorner erin slepen en dan lekker de pot dicht gooien. Thuis kan er gemakkelijk tijd gerekt worden en worden fysieke acties snel door de vingers gezien. De zwaluwen laten zich echter niet gek maken door de mannen in het groen en blijven rustig combineren. Het is een spannende pot maar met weinig doelpunten, maar Zwaluwen weet uiteindelijk wel de overwinning te pakken en staat lonely aan de top! Helaas worden ze vervolgens getrakteerd op twee laffe kannetjes. Verwacht geen kratje bij Website laten maken Doorn!
1-3
Pelikaan - Website laten maken Culemborg
We zijn weer in het idyllische Roosendaal, de stad van pracht en praal. Pelikaan een fysieke ploeg die zeer wisselend hockey laat zien. Website laten maken Culemborg wat minder fysiek maar zeker net zo wisselvallig hockey. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen, Pelikaan uit: altijd lastig. Maar de mannen in het geel hebben vandaag besloten om geen gekke beslissingen te maken. En dit doet het spel dan ook te goede. Veel counters over en weer waardoor ook veel doelpunten vallen aan weerszijde. De linksback van Pelikaan zit er echter niet lekker in, doordat hij toch iets te lekker is gegaan op ADE. Hij geeft 3 strafcorners weg met acties waar de honden geen brood van lusten. Website laten maken Culemborg bedankt de linksback vriendelijk en schiet er twee van in de touwen. De wedstrijd blijft echter onbeslist omdat het sleepkanon van de blauwe vogels er ook nog twee in sleept.
3-3
Website laten maken Woerden – Souburgh
Moeten we hier veel woorden aan vuil maken? Gaan we dan weer iets zeggen over de laatste man van Souburgh die alleen maar kan scoops kan gooien en big mc’s kan eten? Goed, ik zal ze sparen. Ze hebben het al lastig genoeg hier op de derde klasse en op het veld evenmin. Afgelopen zondag wel gewonnen van de mannen van Website laten maken Spijkenisse thuis, maar dat is net zo makkelijk als snoep afpakken van een kind. Goed, Souburgh speelt uit bij de mannen van Website laten maken Woerden en die zullen uiteraard geen genade hebben. Website laten maken Woerden wil toch echt bovenin blijven meespelen dus neemt deze wedstrijd dan ook uitermate serieus. Geen gerstenatjes op de zaterdagavond en zelfs op vrijdag wordt er rustig aangedaan. Souburgh heeft zelfvertrouwen getankt uit de afgelopen overwinning, maar die is ook weer heel snel loesoe. Na 3-0 geeft Souburgh het dan ook op en laat zich met 7-0 van de mat vegen.
7-0